Nou entitats representatives del món econòmic i social s'han unit per reclamar al govern espanyol que faci del català "una llengua oficial de la Unió Europea" a través d'un manifest titulat 'Oficialitat ara. Fem el català oficial a la Unió Europea'. En una nota de premsa, la Plataforma per la Llengua ha recordat que aquest pròxim mes de juliol, l'Estat Espanyol assumirà la presidència rotacional del Consell de la Unió Europea. Una situació que volen aprofitar les nou entitats per reclamar el Govern central que "mogui fitxa" per oficialitzar la llengua pròpia dels països catalans en el club comunitari.

Nou entitats reclamen l'oficialització de la llengua catalana a la UE

La petició es fa a través del manifest, que es presentarà dilluns vinent a Palma, i està impulsada per Plataforma per la Llengua, Òmnium Cultural, Obra Cultural Balear, Obra Cultural Balear de Formentera, Acció Cultural del País Valencià, l'Intersindical-CSC, la Cambra Comerç de Barcelona, l'Institut d'Estudis Eivissencs i la Fundació d'Empresaris de Catalunya-FemCAT. L'acte de presentació se celebrarà a les 12.30 hores, a l'Edifici Anselm Turmeda de la Universitat de les Illes Balears (UIB) de la capital mallorquina i serà conduït per la periodista valenciana Nerea San Félix, exreportera d'À Punt i actualment en TV3.

Presentació del manifest 'Oficialitat ara' a Palma

En l'acte, intervindran a més el president de Plataforma per la Llengua, Òscar Escuder; l'exeurodiputat i representant de l'Institut d'Estudis Eivissencs, Bernat Joan; el secretari general de l'Intersindical-CSC, Sergi Perelló; la presidenta de l'Obra Cultural de Formentera Maria Teresa Ferrer, i Jaume Aragall, membre del Comitè Executiu de la Cambra de Comerç de Barcelona.