El Consell per la República ha patit avui un nou atac informàtic, segons ha denunciat el conseller Lluís Puig. En diverses ocasions la web on es poden fer les inscripcions ha quedat inutilitzada, si bé els informàtics han aconseguit resoldre el problema.

L'atac informàtic ha coincidit amb el fet que avui s'ha obert la inscripció d'entitats al Consell per la República, que fins ara estava reservada només a persones individuals. Una de les primeres entitats que s'hi ha adherit ha estat el grup casteller Sagals d'Osona. 

La setmana passada Anonymous va acusar els governs espanyol i rus de 70.000 atacs informàtics que va patir el Consell per la República quan es va posar en marxa. "Els 70.000 atacs que ha patit l'organització del Consell per la República des de la seva creació són part de l'acord en matèria de ciberseguretat firmat entre els ministres d'Espanya i Rússia a canvi de prestar ports espanyols per a la intervenció de Rússia a Síria", va indicar. 

Coincidint amb aquesta situació, el compte de Twitter del president a l'exili, Carles Puigdemont, ha patit també anomalies, i alguns usuaris han vist els tuits com si fos "material sensible", cosa que obliga a fer diversos clics. El fet ha estat denunciat per l'assessor de Puigdemont en xarxes socials, Aleix Clarió.