Encetem la setmana amb allò que a Madrid anomenen la nova normalitat. S’obren les fronteres i poden tornar els turistes, el curs escolar ja es dona per acabat oficialment (a moltes escoles es va acabar en el moment que ens van confinar), ja podem anar a la disco a ballar (amb mascareta) i ens preparem per celebrar una revetlla de Sant Joan diferent. Aquesta normalitat també la trobem a les portades d’avui dilluns. Busquin, busquin el darrer escàndol de la Casa Reial, busquin, que no el trobaran.

Tots els rotatius de Madrid i el que ja es poden imaginar de Barcelona no porten a la seva primera plana ni un trist esment al  viatge de noces de luxe dels reis Felip i Letícia pagat per un amic testaferro de Joan Carles I. Un nou cas de corrupció destapat per The Teleghaph que empastifa encara més la monarquia espanyola. La llista es fa cada dia més llarga, però hi ha qui es fa l’orni. Les portades, com les forces polítiques majoritàries a l’Estat espanyol, miren cap a una altra banda davant les corrupteles, els negocis foscos i les il·legalitats que hauria comès l’emèrit. Normalitat made in spain

elpuntavui

ara

En aquest context de normalitat, l’ABC abona tornar la bipartidisme aprofitant una enquesta segons la qual el 79% dels ciutadans estan a favor d’un pacte PP-PSOE. En la mateixa línia, una altra enquesta, aquest cop d’El Mundo, dona oxigen al PP de Pablo Casado, que torna a recuperar els vots que van anar a parar a l’extrema dreta de Vox. La Razón, per la seva banda, segueix en la seva croada contra la gestió de la pandèmia del coronavirus del govern de Pedro Sánchez repassant les denúncies presentades contra l’executiu davant del Tribunal Suprem. Unes denúncies, val a dir, que sembla que tindran poc recorregut. Però ja se sap, això no és notícia. I enmig de tot plegat, El País va a la seva i posa el focus en la nova política de la UE per a la immigració. Aquesta és la nova normalitat.

abc

elmundo

larazonelpais

elperiodico

lavanguardia