Un cop cessat Daniel de Alfonso com a director de l'Oficina Antifrau de Catalunya per les converses amb el ministre d'Interior Jorge Fernández Díaz, el nou cap de l'OAC haurà de ser elegit pel Parlament a proposta del Govern entre els ciutadans majors d'edat que gaudeixen del ple ús de llurs drets civils i polítics i compleixen les condicions d'idoneïtat, probitat i professionalitat necessàries per exercir el càrrec, segons recull la Llei 14/2008 que regeix l'Oficina Antifrau de Catalunya. A més, els elegits han de tenir veïnatge administratiu a Catalunya.

Per nomenar el director o directora de l'Oficina Antifrau, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en nom del Govern, ha de proposar al Parlament el candidat o candidata, el qual ha de comparèixer davant la comissió parlamentària corresponent, la d'Afers Institucionals (CAI), per ser avaluat amb relació a les condicions requerides per al càrrec. 

El candidat, després de la compareixença, haurà de elegit director de l'Oficina Antifrau pel Ple del Parlament per majoria de tres cinquenes parts. Si no obté la majoria requerida, s'ha de sotmetre a una segona votació, en la mateixa sessió del Ple, en què requereix el vot favorable de la majoria absoluta dels membres de la cambra per ser elegit. Llavors, seria nomenat per la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i hauria de prendre possessió del càrrec en el termini d'un mes des de la data de la publicació del nomenament en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Segons la legislació, un cop elegit, el nou director ha d'exercir el càrrec amb plena independència i objectivitat, no pot estar afiliat a cap partit polític, sindicat ni associació empresarial i tampoc pot rebre instruccions de cap autoritat en l'exercici de les seves funcions i ha d'actuar amb sotmetiment, en tots els casos, a la llei i el dret. Cal tenir en compte que el mandat del director o directora de l'Oficina Antifrau és de nou anys des de la data en què és elegit pel Parlament, i no pot ser renovat.