La portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, ha acusat aquest dimecres el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de legislar "només per les grans empreses" i oblidar-se dels problemes de les pimes. En aquest sentit, li ha retret que al paquet de mesures que va aprovar aquest dimarts el Consell de Ministres no hi constessin mecanismes contra la morositat. Segons Nogueras l'executiu espanyol "no s'ha acabat de preparar" per afrontar una crisi de forma diferent de com ho va fer el PP, i està adoptant decisions "acomplexades" i "esperant sempre que algú li doni permís" per actuar.

Nogueras ha fet aquestes manifestacions durant la seva rèplica a la compareixença de Sánchez al Congrés, on ha reclamat al president espanyol que expliqui "quins plans té" per a després del 30 de juny, quan expiren les mesures actuals.

També ha acusat el govern espanyol d'haver faltat a les seves obligacions com a administrador del Sàhara canviant de criteri i avalant ara el pla d'autonomia redactat pel Marroc. Aquesta actuació, segons Nogueras, suposa un "menyspreu al dret internacional" i el "col·laboracionisme amb les elits corruptes marroquines". "Espanya continua essent la potència administradora del Sàhara", ha dit, i això "explica l'últim posicionament del seu govern", perquè "la història es repeteix, i desafortunadament es repeteix la traïció".

 

Suport del PDeCAT amb matisos

Per la seva part, el portaveu del PDeCAT al Congrés, Ferran Bel, ha avançat que els seus quatre diputats donaran suport al paquet de mesures anticrisi que el govern espanyol va aprovar al Consell de Ministres, malgrat que ha criticat mesures com la limitació de l'increment del preu del lloguer durant els tres pròxims mesos a un 2%. Segons Bel, aquesta mesura només generarà "distorsió al mercat del lloguer al conjunt de l'Estat" i no ajudarà, ha dit, combatre la inflació. També ha advertit Sánchez que haurà d'adoptar més mecanismes, perquè l'increment de la inflació és anterior a la guerra d'Ucraïna i "la crisi no finalitzarà encara que acabi el conflicte".

En canvi, el portaveu del PDeCAT ha retret al president espanyol, Pedro Sánchez, que reclami "unitat" al Congrés quan ha actuat "per lliure" respecte al Sàhara. "Només té el seu grup parlamentari, i això hauria de ser un element de reflexió", ha dit. En aquest marc, ha preguntat a Sánchez si continua reconeixent el dret d'autodeterminació del Sàhara.