La tradicional cerimònia d'entrega dels despatxos als futurs jutges a Barcelona  l'any passat es va quedar sense la presència del rei Felip VI, per mandat exprés del govern espanyol. Per Miriam Nogueras, portaveu de Junts al Congrés dels Diputats, aquest any tampoc cal que es deixi caure per Barcelona. La diputada ha rebutjat la seva presència en aquesta cerimònia i ha afegit: "Nosaltres no tenim Rei". 

Malgrat que la cerimònia no té encara ni data, Nogueras s'ha avançat, ja que com defensa: a la Catalunya independent a la qual aspira no està "al servei de ningú, i menys del que li va a la contra", segons recull Europa Press. "En tot allò que organitzi la Casa Reial no ens trobaran, i crec que parlo per tot el Govern", ha sentenciat. 

Nogueras ha recordat que el sentiment d'animadversió cap a la monarquia no és quelcom que senti únicament ella o el seu partit, ja que "més del 80%" dels catalans no se senten representats per la Casa Reial. "Són republicans", ha subratllat la portaveu. "Nosaltres no tenim Rei i tenim molta feina a fer i no perdrem ni un segon en alguna cosa que no només no ens pertoca sinó que ens ha fet molt de mal", ha conclòs.

L'any passat el govern de Sánchez va decidir negar a Felip VI presidir l'acte d'entrega de despatxos en una conjuntura molt particular: estava a punt de confirmar-se la inhabilitació de Quim Torra i l'Executiu estava en plenes negociacions dels Pressupostos. Enguany amb la crisi del prat, els Pressupostos i la taula de diàleg caldrà veure si s'apostarà de nou per la prudència

Cas Volhov

Nogueras també ha aprofitat per titllar de "farsa" els informes que vinculen a Carles Puigdemont amb Rússia. La portaveu de Junts considera que tot plega cerca malmetre la imatge del president Puigdemont i que no és més que una campanya de desprestigi.

En declaracions a Europa Press la diputada al Congrés ha assegurat: "Sabem que no només la (Guàrdia Civil) construeix relats i mentides sinó que hi ha una xarxa política, judicial i mediàtica que compra tot això". La portaveu de Junts ha sentenciat que un informe de la Guarida Civil no té cap mena de credibilitat, ni per ella ni per al seu partit. 

Per altra banda Nogueras ha afirmat que veu "normal" que es faci tot el possible per desprestigiar la figura de Puigdemont, ja que considera que "és l'únic o dels pocs que està plantant cara i guanyant a l'Estat espanyol a Europa". 

 

Imatge principal: Míriam Nogueras, portaveu de Junts al Congrés dels Diputats, durant una intervenció a l'hemicicle / Europa Press