La manera de seguir el Barça-Reial Madrid d'aquest vespre serà diferent a la de les ocasions anteriors. D'entrada perquè es juga entre setmana, un dimecres a les 20h, i també per la incertesa que genera arribar al Camp Nou.

El Nacional ha pogut parlar amb diferents grups de penyes blaugranes i són molts els qui, aquesta vegada, pensen seguir el Clàssic d'acord amb les "instruccions" que vagi marcant Tsunami Democràtic a través dels seus canals de Telegram i Twitter. Aquest seguiment es farà a títol individual i no a través dels col·lectius blaugranes. A la Penya de les Corts, la més propera al Camp Nou, són conscients que el partit es viurà diferent. Malgrat tot, tenen clar que "avui s'ha d'anar al camp".

cartell convocatoria tsunami barça

A l'altra banda de la convocatòria de Tsunami Democràtic hi ha altres grups que també preparen la seva prèvia de partit. Grup d'Animació, un perfil de seguidors als antípodes de les iniciatives del grup independentista Tsunami Democràtic se citarà a les 18h a la plaça Osca de Sants. Malgrat que la cita sempre es fa en una plaça, molts dels qui hi participen es desplacen pels carrers de tot el barri: des del carrer Brasil fins a Travessera de les Corts. Aquesta trobada tampoc els passa per alt als Mossos, que vetllaran per la seguretat des de tots els àmbits.

CARETES DE MESSI

Una altra iniciativa que també circula a través de la xarxa és portar màscares de Messi a la cara per entrar al Camp Nou. Segons els seus promotors, la Penya Barcelonista Montjuïc, és per celebrar la sisena Pilota d'Or de l'Argentí. Han anunciat que repartiran caretes a l'exterior perquè s'hi sumin el màxim de blaugranes possibles.

La CUP és l'únic partit polític que ha donat suport a la iniciativa de Tsunami Democràtic públicament. Avui han anunciat amb un cartell la seva presència a Les Corts amb el lema: "Nosaltres a l'equip de les qui lluiten".