L'economista Santiago Niño Becerra ha manifestat en una entrevista a RAC1, que Espanya serà rescatada arran de la crisi del coronavirus, però ha advertit que no ho diran d'aquesta manera perquè donaria mala imatge. "Espanya serà rescatada, però no l’hi diran així, perquè sona massa a homes de negre", ha indicat.

Segons Becerra, els diners que aporti la UE a Espanya seran amb condicions estrictes. "Europa donarà diners a Espanya, però demanaran mesures estructurals [...] No serà tan bèstia com el que va passar a Grècia, però tindrà un impacte al carrer", ha pronosticat.

L'economista creu que es produiran retallades socials per reduir la despesa pública. "De moment, a Brussel·les estan mirant cap a una altra banda, però després de l’estiu miraran com està la situació i preguntaran a Espanya què pensen fer amb el dèficit disparat", ha indicat. Ha pronosticat que hi haurà una pujada d'impostos, també de l'IVA.

Becerra s'ha mostrat en contra d'aplicar la taxa Tobin, tal com pretén el govern espanyol, perquè creu que no tindrà efecte mentre no sigui a nivell mundial. "Una taxa que busca reduir els moviments especulatius, com la taxa Tobin, no serveix per a res si l’aplica només un país [...] Ha de ser una figura impositiva que apliquin tots els països. Si només ha d’aplicar-la Espanya, jo no veig bé que es faci. Pot generar més pèrdues que els 850 milions d’euros que pretén recaptar", ha manifestat.