La fugida de Joan Carles I segueix portant cua fora de les fronteres espanyoles. Aquest cop ha estat el New York Times, que en una crònica preguntant-se on és l'emèrit després d'abandonar el territori espanyol, enmig d'una gran opacitat, destaca la fragilitat del govern de coalició espanyol.

Concretament, el rotatiu americà destaca les tensions que va provocar la fugida de l'emèrit en el si de l'Executiu espanyol entre els membres del PSOE i de Podemos, que van mostrar posicions completament dispars amb relació a la situació de Joan Carles.

L'article recorda la fastuosa roda de premsa de Pedro Sánchez on va defensar la institució monàrquica per defensar Felip VI assegurant que a Espanya "es jutgen persones, no institucions" contraposant-ho amb les declaracions del vicepresident segon del govern espanyol i líder de Podemos, Pablo Iglesias, que va titllar la fugida de l'emèrit d'"acte indigne", posant així de manifest les diferents visions de la situació entre el PSOE i Podemos.

El Times també destaca les crítiques del president de la Generalitat, Quim Torra, a la Casa Reial i la petició d'abdicació que va fer des del Govern. Alhora, ho connecta amb les declaracions crítiques d'Iglesias a la petició dels partits nacionalistes d'investigar les finances de l'exmonarca al Congrés dels diputats, fet que ha estat impedit per la dreta i el mateix PSOE durant els últims anys.

Dins del text també es recalca que la impressió de gran part de la societat espanyola després de la fugida va ser que l'emèrit volia evitar passar comptes amb la justícia després que s'hagin destapat totes les corrupteles de Joan Carles I  i "aombra les ja dèbils percepcions d'imparcialitat de les institucions públiques" espanyoles. I també assegura que el missatge que s'envia des de la Casa Reial i el govern espanyol és que no tothom és igual davant la llei.