L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú (Barcelona), Neus Lloveras, deixarà la presidència de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i no repetirà com a alcaldable del PDeCAT a les eleccions municipals de 2019, segons ha informat Europa Press.

S'espera que l'AMI celebri aquest dijous la primera reunió ordinària de l'any de la seva executiva, on està previst que Lloveras faci formalment l'anunci. A la convocatòria es concreta que la trobada servirà per analitzar la situació política actual i també per abordar "el present i el futur de l'entitat".

Ahir, els Mossos d'Esquadra, actuant de policia judicial, van anar repartint totes les notificacions als nous imputats en el cas judicial pel referèndum. Amb això, la presidenta de l'AMI, Neus Lloveras, juntament amb la secretària general d'ERC, Marta Rovira; la presidenta del grup parlamentari de la CUP, Mireia Boya; la seva portaveu, Anna Gabriel; l'expresident Artur Mas, i la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, ja són oficialment imputats.