El nerviosisme a les files socialistes és evident per la sessió d'investidura del 7 de gener. No pot faltar ningú, perquè qualsevol causa aliena ―malaltia, retard de vols o avions o embussos― pot tirar per terra el govern "progressista".

Per això, la direcció del PSOE s'ha encarregat d'enviar un SMS a cada diputat socialista, un a un, per demanar-los que passin la nit del 6 de gener a Madrid i allunyar, així, el fantasma de possibles absències, segons confirmen fonts socialistes.

Així, pretenen que tots els diputats estiguin sense falta prop del Congrés ja la nit abans del dia que s'ha de produir la segona i decisiva votació per a investir Pedro Sánchez com a president del govern espanyol.

La petició a dels socialistes arriba, a més, en un moment d'alta pressió pel fet que Ciutadans i PP estan fent crides al 'tamayazo' dirigides a diputats socialistes perquè trenquin la disciplina de vot o no acudeixin a la votació, evitant així que es pugui crear el govern de coalició, tal com ha fet la diputada de Coalición Canaria Ana Oramas.