Coalición Canaria es planteja expedientar a la diputada Ana Oramas després que hagi anunciat en el seu discurs al debat d'investidura que votarà 'no' a Pedro Sánchez. Oramas ha canviat així el sentit del seu vot tot i que la direcció de la coalició-  va acordar divendres abstenir-se

Oramas ha dit que no vol donar suport a un candidat a president que "ha pactat amb aquells que no volen ser espanyols" i "volen destruir Espanya", en referència a l'acord PSOE-ERC. "Està disposat a trair a tota la societat espanyola per un grapat de vots", ha dit Oramas, que tot i les "pressions" ha dit que "no pensa trair aquest país ni els seus ciutadans". La mesa de diàleg acordada amb ERC és "el major triomf per als secessionistes i una ofensa per a la resta de comunitats autònomes", ha assegurat.

El partit ha assegurat a través de Twitter que actuarà amb Oramas amb els seus estatus d'indisciplines igual que ho faria amb qualsevol altre militant del partit. "I més, quan la decisió havia etsat presa per unanimitat del nostre màxim òrgan".

Si no hi ha més canvis, el líder socialista serà investit igualment en segona votació amb 167 vots afirmatius, 165 en contra i 18 abstencions.

Després de la intervenció d'Oramas i el seu inesperat anunci que votaria en contra del candidat a la presidència del Govern, aquest li ha demanat que reflexioni i que no se situï en les files dels que aposten pel bloqueig.

"Encara és a temps de reflexionar sobre el seu vot", li ha dit Pedro Sánchez a la diputada canària. Per part seva, la diputada en la següent intervenció, ha ratificat el seu vot contrari a la investidura de Pedro Sánchez, però ha assegurat estar disposada a donar suport a iniciatives positives per a Espanya "estigui o no estigui" en el seu partit.

A més, ha demanat respecte a Sánchez i li ha dit que els que avui no li donen suport "no són ni l'extrema dreta ni els feixistes, sinó gent senzillament que discrepem, i per això li demano també un respecte".