Carmen Navarro, tresorera del Partit Popular des de l'any 2010, és qui més informació disposava sobre el cas Bárcenas dels tres compareixents que han desfilat per la comissió de la caixa B del partit aquest dijous al Congrés –els anteriors, Rosendo Naseiro i Ángel Sanchís. Però com ja va fer el mateix extresorer i compareixent Luis Bárcenas, fa unes setmanes, s'ha escudat en el seu procediment judicial per no explicar el succés dels discos durs trencats a cop de martell. També ha negat que hi hagués sobresous al PP, però ha admès l'existència de "despeses de representació" a diputats, "treballadors i col·laboradors". No, a membres del govern espanyol.

Navarro ha indicat que els populars cobraven aquestes dietes –que serien legals– com un plus al salari que reben de les institucions on són escollits per dur a terme tasques pròpies del PP. Al diputat de Ciutadans, Toni Cantó, això li ha sorprès perquè a la seva formació seria al revés, són els càrrecs electes els qui donen una part dels ingressos per finançar el partit. Així i tot, la tresorera ha reivindicat que aquesta era la forma de treballar a Génova i que no tenia a veure amb els sonats sobresous il·legals.

També ha negat que el PP hagi rebut donacions d'empreses, ja que en l'actual llei de partits això està prohibit. És l'únic argument que ha aportat per evitar més debat al respecte.

Així mateix, la compareixent ha desvinculat el finançament del PP dels comptes dels grups municipals, que ha dit que són "autònoms". Alguns d'aquests grups presenten casos de corrupció com Fira de València o Taula. Ara bé, ha reconegut és que han introduït la comptabilitat 'on line', amb un pla d'auditories i reunions de coordinació amb gerents provincials i regionals del partit per "observar què passa en aquests territoris" i "poder-lo detectar ràpidament" .

De fet, la tresorera s'ha refugiat en què ella va arribar al partit l'any 2010, és a dir, un any després que Bárcenas el deixés, per presentar la situació com a aliena i desvincular-se de la caixa B. "He vingut a gestionar el present, no a investigar el passat", s'ha vantat. Ara bé, ha reconegut que va impulsar una auditoria a Génova pels escàndols sorgits a la premsa, on va concloure que el partit estava "molt bé en comptabilitat". Ha insistit que una auditoria no és en cap cas una "investigació", davant les sospites de Cantó. 

La qüestió és que Navarro ha fugit de parlar sobre els discos durs trencats a cop de martell, l'episodi que suscitava major interès. S'ha limitat que eren els ordinadors usats per Bárcenas, no de Bárcenas. "Estic en el meu dret de defensa, i respecte a la justícia", ha dit. Això no ha impedit el portaveu de Compromís, Joan Baldoví, descarregar les preguntes. "Per què van acomiadar l'informàtic? Com sap que no tenia cap dada? Si no tenien cap dada, per què els van eliminar?", ha demanat. El valencià també ha recordat que es van "ratllar" els discos durs, es van sobreescriure arxius més de 35 vegades i es van "destruir" els llibres de visites, segons sumari judicial. 

Més paternalista s'ha mostrat el portaveu d'ERC, Joan Tardà, qui ha convidat Navarro a reflexionar "de forma didàctica" sobre la corrupció. "Com que no parlo de lo anterior, almenys contestaré això", ha dit ella. "Admetin que han fet les coses malament", ha exigit Tardà. "Miri, aquesta feina és molt ingrata i a sobre vostès em renyen", s'ha tornat l'extresorera. "No és res personal", ha reblat el republicà. "Jo estic molt tranquil·la i satisfeta de mi".

I enmig de la reflexió vital, el d'ERC ha resumit la compareixença: "És evident que aquesta comissió serveix per a ben poc", ha tancat, perquè els tres compareixents de la jornada han negat l'existència de la caixa B.