Ja se sap què menjaran aquest dijous Pedro Sánchez i Emmanuel Macron. L’empresa de càtering de Nandu Jubany ha estat l’escollida per preparar un menú per a la cimera hispanofrancesa, que se celebra a Barcelona i que ha de servir perquè els governs espanyol i francès signin un tractat d’amistat. Així doncs, l’empresa ha preparat un pica-pica de plats clàssics, però no ha comptat amb la presència del xef amb una estrella Michelin. Així doncs, l’empresa de Jubany ha apostat per un piscolabis que conté plats com la coca de poma caramel·litzada i foie, canelons tradicionals, croquetes i torrades amb tòfona. Els presidents espanyol i francès també menjaran pastís de poma, i podran beure vi català.

🔴 Manifestació del 19 de gener a Barcelona, DIRECTE | Protesta contra la cimera hispanofrancesa

 

Jubany és un xef que, tot i experimentar amb la cuina moderna, no abandona la cuina tradicional, i fa una barreja de tots dos estils. Tal com es pot apreciar en el menú que menjaran ambdues delegacions aquest dijous, també es tracta d’un cuiner que acostuma a apostar pels aliments de proximitat i de temporada. L’estrella Michelin que té actualment la va aconseguir l’any 1995. El menú degustació petit del seu restaurant costa 98 euros, mentre que el menú complet puja fins als 145 euros. Nascut a Monistrol de Calders l’any 1971, va començar la seva trajectòria en un restaurant familiar, i després va continuar formant-se a les cuines de Juan Mari Arzak i Martín Berasategui.

Avui, dijous, Sánchez i Macron no només compartiran el menú de Nandu Jubany. Aquesta tarda, tots dos presidents es dirigiran al Museu Picasso de Barcelona. En aquesta visita els acompanyarà el ministre català Miquel Iceta, responsable de Cultura i Esports. Serà, sens dubte, una jornada vinculada a la cultura, perquè la cimera que se celebra durant el matí té lloc al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), ubicat a la barcelonina muntanya de Montjuïc. A més, aquesta mateixa tarda Emmanuel Macron té previst reunir-se amb la comunitat francesa de Barcelona al Liceu.

Es tracta d’una cimera que ja ha començat. Els dos presidents ja han escoltat els himnes espanyol i francès, i han passat revista a les tropes. El president de la Generalitat, però, no ha estat present a l’escolta d’himnes. Pere Aragonès s’ha acomiadat de la delegació espanyola i de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, just quan anaven a escoltar-se els himnes. Sí que ha estat present en la recepció de Sánchez i de Macron, però el Govern de la Generalitat no tindrà cap mena de participació en les reunions bilaterals que se celebraran al llarg del matí d’aquest dijous, i tampoc no es podrà reunir amb el president espanyol. Aragonès i Sánchez han intercanviat només unes paraules durant un minut abans que la màxima autoritat francesa arribés a la capital catalana.