Els partits nacionalistes catalans i bascos controlarien el Congrés en unes eventuals eleccions generals, segons un sondeig de GAD3 per a La Vanguardia. A Catalunya, ERC guanyaria dos escons, de 9 a 11, i el PDeCat en perdria dos, de 8 a 6. Al País Basc, el PNB en guanyaria un i passaria de 5 a 6, i EH Bildu es quedaria amb dos escons. D'aquesta manera, els partits nacionalistes seguirien tenint la clau de la cambra espanyola. 

El PSOE lideraria la intenció de vot i i pujaria de 85 a 109 diputats, mentre que el PP perdria un terç dels seus votants i passaria de 137 a 92 escons. Ciutadans duplicaria el nombre de vots i passaria de 32 a 75 diputats, mentre que Podemos baixaria dels 71 actuals a 48. 

Si ara el PP i Ciutadans sumen 169 diputats, el sondeig els en dona 167 després de les pròximes eleccions, una xifra a la qual es podria sumar un escó del partit d'ultradreta Vox. Per tant, aquests partits no aconseguirien la majoria absoluta al Congrés (176 diputats). Per altra banda, el PSOE i Podemos també en sumarien 157 i necessitarien el suport d'ERC, el PNB i el PDeCAT per aconseguir la majoria.

Per tant, segons aquest sondeig, la governabilitat de l'Estat espanyol tornaria a estar en mans dels partits nacionalistes catalans i bascos.