El conseller de Turisme de Múrcia, Javier Celdrán, ha lamentat que la situació política a Catalunya "no ajuda en absolut la marca Espanya" a l'hora de promocionar-se a l'àmbit internacional. "La situació a Catalunya genera una distorsió del missatge turístic d'Espanya", ha assegurat en declaracions a l'ACN a la fira turística Fitur, que se celebra fins diumenge a Madrid.

Segons Celdrán, que es "generi soroll al voltant del que pugui estar passant a Espanya" no només perjudica Catalunya, també afecta la resta d'autonomies i, concretament, la regió de Múrcia a l'hora de captar turistes de fora de l'estat espanyol.

Pel que fa al turista de l'estat espanyol, aquesta autonomia ha fet un "esforç per atreure turisme nacional" els darrers anys, ha explicat el conseller del govern del Partit Popular de Múrcia, que també ha negat que la incertesa política al Principat els pugui beneficiar a l'hora de captar turistes del mercat espanyol. "El moviment i els canvis de destinació tenen a veure amb moltes variables, més enllà de la situació política", ha sentenciat.

Celdrán ha remarcat que el turisme a Múrcia va créixer el 7,6% l'any passat, dos punts per sobre de la mitjana espanyola.