La política municipal proporciona moltes sorpreses i pactes que no s'entenen en clau nacional. És el que ha passat a Sarrià de Ter, al Gironès, on la CUP (Poble Actiu de Sarrià de Ter) obtindrà l'alcaldia després d'arribar a un acord amb el PSC. L'alcalde, a partir del 17 de juny, serà Isaac Ramió, que acabarà amb setze anys de govern d'ERC al municipi gironí. Uns setze anys que van començar amb l'expresident del Parlament i conseller d'Empresa, Roger Torrent, que en va ser alcalde. "Som un grup molt divers, tant en habilitats com en interessos, i això, sumat al cansament de la gent cap al govern actual, ens ha donat la clau de l'èxit", ha defensat Ramió. S'ha anunciat aquest mateix dimecres, però els anticapitalistes deixen clar que no hi ha cap acord de govern, només d'investidura.

A les eleccions municipals del 28-M, la candidatura cupaire PAS va fer el sorpasso a ERC i es va convertir en primera força, amb sis regidors i el 42,8% dels vots. Per darrere van situar-se els republicans, amb quatre regidors, el PSC amb dos regidors i Junts per Catalunya amb un regidor.

Fonts de la CUP consultades per ElNacional.cat subratllen que són la llista més votada, la força majoritària al municipi, i que "s'està mirant com governar". En aquest sentit, els anticapitalistes assenyalen que "el PSC s'ha mostrat favorable a donar-nos l'alcaldia" i que "no hi ha cap acord per governar junts". Sostenen, a més a més, que es van presentar com "l'alternativa a ERC" i, per tant, "costaria d'entendre que si fas campanya per ser alternativa governessin amb ells".

No obstant això, Isaac Ramió no ha descartat la possibilitat d'incorporar el PSC al govern per tenir "estabilitat", en uns termes que s'hauran de debatre en assemblea les pròximes setmanes. Ha subratllat que, malgrat presentar-se sota el programa de la CUP, tenen autonomia. Des del PAS subratllen que comparteixen bona part del programa amb els socialistes, com impulsar la mobilitat sostenible, recuperar zones verdes, prioritzar l'atenció a les persones, promoure la transparència i fomentar la participació ciutadana. “Tenim ganes de desenvolupar els projectes que somiem pel nostre poble. Els objectius en clau municipal conflueixen en molts punts i hem tirat endavant projectes conjuntament estant a l’oposició”, ha assegurat Edgar Castellanos, número 3 de la candidatura cupaire. “Ens devem als veïns i veïnes que ens han votat, i això farem; serem el canvi que el poble demana i ho farem construint futur”, ha conclòs.