Carles Mundó ha dit que JuntsXCat hauria de proposar un candidat alternatiu a Puigdemont per si aquest "no pot ser investit". El número 5 de la llista d'ERC, en una entrevista al 'NacióDigital', ha recordat que si el president exiliat intentés tornar, l'estat espanyol "segur" que el faria empresonar i "no podria exercir les seves funcions com a electe".

El conseller, que ha estat més d'un mes empresonat a Estremera, defensa que a partir del 22 de desembre hi haurà un Govern que serà a Catalunya per a la gestió del dia a dia i ha afegit que el "valor simbòlic" de les persones que siguin a fora, "ajudarà a continuar denunciant els abusos que s'han patit i la injustícia que ha representat la destitució del Govern".

En l'entrevista, Mundó relata que sortir de la presó i "deixar Oriol Junqueras, Joaquim Forn i els "Jordis" a dins va ser un moment molt dur" però reconeix que veu el cap de llista d'ERC, tot i estar engarjolat, "fort, serè i tranquil". Sobre la seva estada a Estremera ha explicat algunes anècdotes, entre elles, que els guàrdies civils que els transportaven a la presó "van creure que tenien la necessitat de posar-nos fins a tres vegades l'himne d'Espanya amb el mòbil abans d'obrir la porta de la furgoneta a Estremera" explica Mundó. 

D'altra banda, sobre les eleccions del 21-D i la possibilitat que els comuns facin de jutge, argumenta que "és inimaginable i impossible que amb els seus vots es pugui facilitar que Arrimadas, Iceta o Albiol puguin presidir la Generalitat".