El diari El Mundo ha carregat contra el cap del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Josep Bou, perquè té contractat com a cap de gabinet un exmilitar chavista que va ser assessor del president de Veneçuela, Nicolas Maduro. Concretament, es tracta de Luis Manuel Barroso, extinent de nau de l'Armada bolivariana de Veneçuela i exdirector del despatx ministerial de la Presidència d'aquest país entre el maig del 2015 i l'abril del 2017.

Segons el diari, aquesta situació ha incendiat el PP de Barcelona, no només perquè entra en contradicció amb la línia del partit sobre Veneçuela, sinó perquè Bou i Barroso haurien fet una ofensiva contra la vella guàrdia dels populars a la capital catalana.

"Bou i Barroso es van enfrontar obertament amb l'altre regidor del PP, Óscar Ramírez, llavors president del partit a la província de Barcelona i home de confiança d'Alejandro Fernández, president del PP català", assenyala. "Al mes d'abril, Bou va cessar per sorpresa Eduardo Bolaños, cap de gabinet de Fernández, com a assessor en matèria d'urbanisme al grup municipal. Així mateix, Bou va tallar el cap a dos regidors de districte, Isaac Martín i Xavi Cañigueral , i va expulsar el responsable de la comunicació municipal, Joan Castelló", afegeix.

Tot plegat hauria culminat amb la decisió del partit de rellevar Bou com a cap de llista. El PP de Barcelona va anunciar el 18 de novembre que havia proposat rellevar Bou per l'històric Daniel Sirera, expresident del partit a Catalunya, a les pròximes eleccions municipals, segons va informar Efe. El secretari general del PP de Barcelona, ​​Josep Tutusaus, va traslladar oficialment la proposta de Sirera a la direcció estatal del PP, amb vista a començar a preparar les eleccions municipals del 2023, segons deia la notícia.

Però segons sembla la reacció de Josep Bou, que diu que compta amb l'aval de Casado, va ser ràpida. I al cap de poques hores va aparèixer el secretari general del PP català, Santi Rodríguez, rectificant l'anunci del relleu. "La proposta i elecció de candidats a les eleccions municipals no es farà abans de la tardor del proper any, de manera que qualsevol notícia al respecte no respon a la realitat. També a Barcelona", va indicar Rodríguez amb contundència.

Santi Rodriguez

 

Josep Bou no ha aconseguit consolidar la seva trajectòria política a la formació popular, i alguns dirigents de la formació critiquen les seves actituds histriòniques. 

Aquestes són algunes de les seves accions més comentades:

Quan es va enfilar en una bastida al carrer Urgell per intentar apagar un incendi. El fet va tenir lloc al costat de la seu del PP a Barcelona.

 

Quan va anar a parlar amb uns ocupes a Horta, per intentar mediar. "Mediant amb els ocupes per tal que marxin d'un local al barri d'Horta. El propietari té por i els ocupes només demanen diners per anar-se'n. No ho fan per necessitat, són màfies. Indignant", afirmava.

 

Quan es va posar a ballar una sardana tot sol en el tall independentista de la Meridiana. La sardana la van posar els independentistes.

 

Quan es va posar a ballar 'Perra' de Rigoberta Bandini al Pride de Barcelona.