L'ajuntament de Barcelona ha multat uns veïns de Gràcia que van pintar un mural que recull un fragment de la declaració d'Independència aprovada el  27 d’octubre de 2017 pel Parlament de Catalunya, segons ha informat aquest diumenge l'ANC de Gràcia en un comunicat difós a les xarxes socials.

Tot va començar el passat 4 d'octubre quan un grup d'uns 30 veïns del barri, a través d'una convocatòria per les xarxes socials, van acudir a la plaça del Poble Romaní per pintar un fragment de la declaració de la independència per commemorar el tercer aniversari de 1-O.

Set persones multades

Quan va finalitzar l'acte, hi va haver una intervenció de la Guàrdia Urbana. Arran d'aquests fets, ara, un total de set persones han estat multades a pagar un total de 2.100 euros entre totes.

L'ANC lamenta que se'ls hagi multat per un grafiti quan, en realitat, el que van pintar és un mural alhora que manifesta que és un signe més de la repressió que viuen els independentistes.

"No és nou, no és el primer cop, no és menys arbitrari que altres vegades ni una excepció davant les incalculables mostres de repressió i persecució del sobiranisme a les que ens veiem sotmesos cada dia", es ressalta en el comunicat. 

En aquesta tessitura, l'entitat ha recordat que defensen "la desobediència com una forma legítima de lluitar contra les lleis injustes i les normes repressores".