L'alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mireia Ingla, ha fet públic aquest dimecres que, arran del desnonament de la discoteca Drinkking Lemon, ha rebut amenaces de mort. Ingla ha afirmat que va denunciar els fets als Mossos d'Esquadra. La persona en qüestió ja va ser identificada i  va ser citada als jutjats on va tenir lloc un judici ràpid per amenaces. Actualment, es troba a l'espera de la sentència. 

A través de les xarxes socials, l'alcaldessa ha explicat la situació que ha vist i ha volgut fer una reflexió al respecte. Ingla ha remarcat que sap que pel seu càrrec té una gran "incidència sobre molta gent i les activitats que es desenvolupen a la ciutat". "Prenem decisions que poden no ser compartides i és normal que hi hagi gent que mostri el seu desacord adreçant-se a mi en persona, pels mitjans o a través de les xarxes", ha exposat i ha afegit que és la seva obligació escoltar-les. Ara bé, denuncia quan aquestes queixes passen a les amenaces. 

TUIT marta ingla 1

Ingla ha denunciat que són fets que no es poden deixar córrer sota el pretext que ella ostenta un càrrec públic. "No ho comparteixo i em resisteixo a normalitzar que algú em pugui insultar o amenaçar només pel fet que faig d’alcaldessa", ha sentenciat. En el fil de Twitter, Ingla ha inclòs algunes de les amenaces que ha patit i finalitza afirmant: "El jutge determinarà quines són les conseqüències que castiguen aquestes amenaces". 

TUIT marta ingla 2
TUIT marta ingla 3

Desnonament de Drinkking Lemon

El passat 14 de juliol, el  jutjat de primera instància número 4 de Rubí va ordenar desnonar la discoteca Drinkking Lemon de Sant Cugat del Vallès. Tot plegat va començar amb una demanda de l'Ajuntament de Sant Cugat, que denunciava que l'empresa  Reostat S.A. no pagava el cànon per l'ús de terrenys municipals on s'ubicava la discoteca. La companyia havia acumulat un deute de 4,5 milions d'euros des de 2006. A més del tancament de la discoteca, el jutge ha condemnat a l'empresa a pagar  les rendes reclamades i li ha imposat les costes del procés.

Per la seva banda, l'Ajuntament va celebrar la decisió judicial. "L'objectiu era recuperar i fer públic el contracte, el govern municipal està per fer complir allò que afecta terrenys de l'Ajuntament, que són recursos públics", va explicar aleshores Ingla. L'empresa va reconèixer el deute amb l'Ajuntament, però va advocar per no ser desnonada afirmant que havien intentat negociar amb el consistori sense èxit. L'alcaldessa, però, va deslliurar de culpa l'Ajuntament recordant que la responsabilitat requeia sobre l'empresa.