Els Mossos d'Esquadra tenen a punt tot el dispositiu per reforçar la seguretat a les seus judicial de tot el país davant la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra. S'espera que la sentència del Tribunal Suprem pugui provocar una reacció ciutadana a les seus judicials.

Per això la policia catalana desplega el dispositiu TOGA dins el pla operatiu MINERVA. Els Mossos creuen que la sentència que inhabilita Torra "segurament provocaran reaccions a tots nivells i, alhora, un fort impacte emocional", i que això derivarà en "reaccions, algunes de les quals es podrien traduir en accions concretes contra edificis i seus judicials". 

Els Mossos d'Esquadra tenen protecció presencial permanent a les seus del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i la Ciutat de la Justícia.

La policia ha identificat fins a 26 seus judicials de risc, entre les que hi ha les Audiències provincials de Barcelona, Lleida, Tarragona i Girona. Aquí es mantindrà la protecció fora de l'horari d'obertura, mantenint el dispositiu de 15 h de la tarda a 8 h del matí. També hi ha vigilància especial a les seus judicials de Balaguer, Berga, Cerdanyola del Vallès, Cervera, Figueres, Girona, Granollers, Manresa, Mataró, Martorell, Mollet del Vallès, Olot, Rubí, Sabadell, Sant Feliu de Guixols, Santa Coloma de Farners, Solsona, Tarragona, Tortosa, Valls, Vilanova i la Geltrú i Vic.

A la resta de seus judicials de Catalunya la policia fa torns de matí i de tarda.

Els Mossos d'Esquadra creuen que un dels objectius de les accions poden ser els jutjats, però a més, despleguen el dispositiu MINERVA amb totes les unitats d'ordre públic centrades, només en les mobilitzacions que estan convocades per aquesta tarda sinó també en els possibles sabotatges i accions que es puguin preparar a la nit i matinada.

Seguirà ampliació