La tensió entre els Mossos d’Esquadra i els centenars de concentrats davant del Museu de Lleida ha començat vora les 9 hores d’aquest dilluns, quan els agents han volgut ampliar el cordó davant la façana de l'edifici.

Els manifestants han intentat bloquejar el moviment —dins del museu hi havia la Guàrdia Civil pel trasllat de les obres de Sixena— i això ha desencadenat en diversos estira-i-arronses i cops amb la policia catalana.

Durant les càrregues s'han pogut sentir consignes com ara "Ni un pas enrere", "Ros dimissió" o "No mereixeu la senyera que porteu".

Els serveis mèdics han atès un home que ha explicat que ha rebut un cop de porra, fet que li hauria provocat una taquicàrdia:

La candidata de la CUP per les comarques de Lleida, Mireia Boya, s'ha mostrat molt crítica amb l'actuació dels Mossos a Twitter:

La Guàrdia Civil ha entrat a les 3.30 hores al Museu de Lleida per emportar-se les 44 obres de Sixena després que des de la mitjanit tenia via lliure per endur-se-les, segons va ordenar un jutjat d'Osca.