Un fort dispositiu dels Mossos d’Esquadra ha permès aquest dijous al vespre evitar que una marxa de prookupes coincidís a la plaça de la Universitat amb una concentració de Desokupa, convocada en hores semblants. Els prookupes s’havien aplegat a les 20.30 hores a la plaça dels Àngels, a les portes del MACBA, des d’on han començat a caminar en direcció Universitat passades les nou de la nit. Pujant pel carrer de Joaquim Costa, els prookupes han ensopegat amb la Brimo, desplegada a la confluència amb la Ronda de Sant Antoni i no han pogut prosseguir la marxa. 


En trobar-se amb el pas barrat, els prookupes han intentat accedir aleshores a Universitat pel carrer Tallers, però els Mossos d’Esquadra ho han impedit. En aquell punt s'ha produït un llançament d'ous dels manifestants contra la línia policial. La policia catalana ha encapsulat un grup de prookupes a la plaça de Castella, els ha identificat un per un i s'ha generat un moment de tensió. S'ha detingut una persona que ha fet el llançament d'una ampolla. En paral·lel, la manifestació de Desokupa, amb unes 650 persones, ha començat a desfilar per la Gran Via de les Corts Catalanes i ha arribat a la plaça d'Espanya als volts de les deu de la nit. En el recorregut hi ha hagut un moment de tensió quan algú ha llançat algun objecte des d'un balcó. A la plaça d'Espanya, el líder de Desokupa, Dani Esteve, feia un parlament.

Desokupa Placa Espanya
Manifestació de Desokupa a la plaça Espanya. Foto: El Nacional

La protesta de Desokupa estava plantejada com una protesta contra el mandat de l’alcaldessa Ada Colau, dels Comuns, a qui acusen d’haver maltractat la ciutat. Des de Desokupa, que també va organitzar la manifestació del dijous 11 a la Bonanova, asseguraven que hi hauria milers de persones que anirien a queixar-se per les polítiques que ha liderat l’alcaldessa Ada Colau. 

 

 

Manifestacio Ocupacio Barcelona Mossos / Carlos Baglietto
Manifestació Okpació a Barcelona / Carlos Baglietto

La manifestació pretenia recollir el sentiment contrari a l’alcaldessa, a qui acusen d’haver propiciat la degradació de la ciutat convertint-la, asseguren, en una “ciutat sense llei”. L’organitzador no-oficial de la manifestació, Esteve, havia alertat que hi havia perill que algunes persones del col·lectiu okupa s’infiltressin a la manifestació per fer proclames prohibides. Cal recordar que l’Ajuntament de Barcelona ha denunciat els crits contra l’alcaldessa que es van fer el dijous 11 de maig a la marxa que també va convocar Desokupa a la Bonanova.