Un fort dispositiu dels Mossos d’Esquadra ha permès aquest dijous al vespre evitar que una marxa de prookupes coincidís a la plaça de la Universitat amb una concentració de Desokupa, convocada en hores semblants. Els prookupes s’havien aplegat a les 20.30 hores a la plaça dels Àngels, a les portes del MACBA, des d’on han començat a caminar en direcció Universitat passades les nou de la nit. Pujant pel carrer de Joaquim Costa, els prookupes han ensopegat amb la Brimo, desplegada a la confluència amb la Ronda de Sant Antoni i no han pogut prosseguir la marxa.

En trobar-se amb el pas barrat, els prookupes han intentat accedir aleshores a Universitat pel carrer Tallers, però els Mossos d’Esquadra ho han impedit. En aquell punt s'ha produït un llançament d'ous dels manifestants contra la línia policial. La policia catalana ha encapsulat un grup de prookupes a la plaça de Castella, els ha identificat un per un i s'ha generat un moment de tensió. En paral·lel, la manifestació de Desokupa, amb unes 650 persones, ha començat a desfilar per la Gran Via de les Corts Catalanes i ha arribat a la plaça d'Espanya als volts de les deu de la nit. En el recorregut hi ha hagut un moment de tensió quan algú ha llançat algun objecte des d'un balcó. A la plaça d'Espanya, el líder de Desokupa, Dani Esteve, feia un parlament.

La redacció d'ElNacional.cat està treballant per ampliar aquesta informació. Per llegir l'última hora de la notícia, actualitza la pàgina