Els Mossos d'Esquadra van elaborar un informe on es desaconsellava celebrar el Consell de Ministres a la Llotja de Mar el pròxim 21 de desembre. Segons l'informe, el lloc es desestimava per la complexitat de blindar-lo. Així ho explica La Vanguardia aquest dijous. L'informe s'havia d'entregar a la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, però no va fer falta perquè el govern de Pedro Sánchez ja havia decidit i comunicat el lloc.

Segons recull l'article, els Mossos manifestaven que el dispositiu de seguretat posarà a prova la capacitat del cos de la policia catalana de garantir la seguretat d'un acte que ja s'adverteix complicat perquè diverses organitzacions han anunciat manifestacions i mobilitzacions per "rebre" el govern espanyol. 

Cal recordar que la Llotja de Mar està a prop de diverses vies de comunicació com la ronda Litoral o Via Laietana, així com estacions de metro i tren. En les pròximes reunions, apunta La Vanguardia, se celebrarà una primera reunió entre el cap dels Mossos, el cap de la policia de Catalunya i el cap general de la Guardia Civil per parlar del dispositiu.