L'històric dirigent socialista Dídac Pestaña, durant vint anys alcalde de Gavà, ha mort aquest cap de setmana als 63 anys. Pestaña, nascut a Gavà el 1958, va ser alcalde de la ciutat entre 1985 i 2005, imposant-se per majoria absoluta en cinc eleccions consecutives.

Pestaña va ser diputat al Parlament de Catalunya durant la VIII legislatura i vicepresident de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) entre 2011 i 2015, any en què es va jubilar. Dirigent històric del PSC al Baix Llobregat, va abandonar l'alcaldia per dedicar-se, va explicar, a la Mancomunitat de Municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, on va ser vicepresident entre el 2003 i el 2007. El seu relleu a l'alcaldia de Gavà va coincidir amb el d'altres alcaldes socialistes històrics del Baix Llobregat. Membre de l'executiu del Partit dels Socialistes de Catalunya-PSOE, va ser secretari comarcal de la Federació del Baix Llobregat

Transformació urbanística

Dídac Pestaña va ser l'artífex de la transformació urbanística que ha viscut el municipi amb la construcció dels barris de sector oest, Les Bòbiles i Central Mar.  Durant el seu mandat es va pacificar el centre de la vila i es va renovar el passeig marítim. 

"Ha mort qui va ser l'alcalde de la nostra ciutat, Dídac Pestaña. Una gran pèrdua per a Gavà, on va deixar un llegat extraordinari. Amb un sentiment profund de tristesa i agraïment al mateix temps, vull traslladar el meu sentit condol a la família. Descansa en pau", ha indicat l'actual alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, en un missatge en el seu compte de Twitter.

TUIT Gemma Badia mnort Didac pestaña
Condol dels companys del PSC

"Ens ha deixat el company Dídac Pestaña, alcalde de Gavà entre 1985 i 2005 i diputat en el Parlament de Catalunya en la VIII legislatura. El meu condol i el de tot el PSC als familiars i amistats. Que la terra et sigui lleu, company", ha apuntat per la seva banda el líder del PSC, Salvador Illa.

TUIT Illa Didac Pestaña

El ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, el primer tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, o l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat i presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, també s'han sumat a les condolences. 

TUIT Iceta Didac Pestaña

TUIT Collboni Didac Pestaña

 

Imatge principal, el que va ser alcalde de Gavà durant vint anys, Dídac Pestaña / @gabadia