El polític mallorquí Joan Mesquida, ha mort aquest dilluns als 57 anys d'edat a Palma. Malgrat que no ha transcendit la causa de la defunció, el mes de març passat, Mesquida va anunciar a les seves xarxes socials que tenia càncer.

El mallorquí va militar durant 32 anys al PSOE on va ocupar càrrecs de rellevància com a director general de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil i secretari d'Estat de Turisme. Tanmateix, l'abril del 2018 va renunciar a la seva militància del partit polític i uns mesos més tard, a l'estiu, va anunciar que s'unia a les files de Ciutadans on, actualment, ocupava el càrrec de vicesecretari segon de l'executiva nacional d'aquesta formació.

Mostres de solidaritat amb la família

Nascut el 6 de desembre de 1962 a Felanitx (Mallorca), Mesquida era llicenciat en Ciències Polítiques i Sociologia i en Dret. Entre el 1999 i el 2003 va ser conseller d'Hisenda i Pressupostos del Govern balear en l'executiu del Pacte de Progrés, que la seva finalitat era desbancar el PP. A més, va ser nomenat el 2006 director General de la Guàrdia Civil en el Govern que presidia José Luis Rodríguez Zapatero, i pocs mesos després, al setembre, director General de la Policia i de la Guàrdia Civil. Un càrrec que va ocupar fins a l'abril del 2008 quan va ser designat secretari d'Estat de Turisme.

D'altra banda, el 2019 va deixar la formació socialista per unir-se a Cs, amb la qual va encapçalar llista del partit per les Balears a les eleccions generals del 28 d'abril del 2019. En aquest sentit, va ser elegit diputat en el Congrés per les Illes, encara que no va aconseguir revalidar l'escó en les del 10 de novembre del mateix any. El març passat va ser designat vicesecretari segon de l'executiva nacional de Ciutadans.

La mostres de solidaritat amb la família i el seu entorn no s'han fet esperar. Una de les primeres entitats en fer-ho ha estat Delegació del Govern a les Balears, que ha manifestat el seu sentit condol per la mort del que va ser la màxim autoritat de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional.

També s'han unit als missatges de condol el president espanyol, Pedro Sánchez, i la Guàrdia Civil.

"Estem devastats per la mort del nostre company Joan Mesquida", ha publicat la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, en el seu compte personal de Twitter.

Arrimadas ha definit a Mesquida com "una persona extraordinària, un amic lleial i un home d'Estat" i afegeix: "Fins al final mantenia intactes les seves ganes de viure i la seva il·lusió per millorar aquest país".