La filòloga menorquina Aina Moll Marqués, filla gran del també filòleg menorquí Francesc de Borja Moll, va morir ahir a la nit, dissabte, a Palma als 88 anys d'edat, ha informat la seva família.

Aina Moll va néixer a Ciutadella el 1930 i va col·laborar amb el seu pare en l'elaboració dels dos últims volums del Diccionari Català-Valencià-Balear. Va ser directora general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya entre els anys 1980 i 1988, assessora lingüística del Govern balear en el període 1995-1996. Des de l'any 1993 va ser membre numerari de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) i va ser investida doctora honoris causa per la Universitat Oberta de Catalunya el 2012.

Entre d'altres premis el seu treball ha estat reconegut amb la Medalla d'Or de la Ciutat de Palma (2012) i la del Consell de Mallorca (2015), i també va rebre el Premi Ramon Llull del Govern de les Illes Balears (1997) i la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (1988).

Sobretot, destaca la seva família, és "especialment estimada i recordada com professora per moltíssims dels seus antics alumnes". De fet, una escola pública de Palma porta el seu nom. La família informarà al seu moment del dia i hora del seu funeral.