El diputat d'ERC al Parlament Antoni Flores i Ardiaca ha mort aquest dilluns a l'edat de 60 anys. Companys seus al Parlament han expressat el condol a la seva família a través de missatges a les xarxes socials. Flores, que també era regidor d'ERC a l'Ajuntament de Tremp, havia nascut el 1963 i formava part del grup parlamentari republicà a la cambra catalana des del 22 de març del 2021. Formava part de quatre comissions parlamentàries: la d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Món Rural, la de Peticions, la de Salut (on era secretari de la Mesa), i de la de Justícia.

Els primers missatges de condol han arribat des del PSC, Junts i el PP. Per part d'ERC, els primers a reaccionar han estat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la vicepresidenta del Parlament en funcions de presidenta, Alba Vergés. "Ens deixa sense paraules i amb un gran buit. Marxa una bona persona, de pedra picada i compromès amb el Pirineu", ha expressat Aragonès.

Antoni Flores i les mostres de condol

Flores va començar a militar a ERC el 1992 i era regidor a l'Ajuntament de Tremp des del 2015. A més, des del 2019 n'era el segon tinent d'alcalde. A les eleccions al Parlament del febrer de l'any 2021 va ser número 4 per Lleida i va ser elegit diputat per l'Alt Pirineu i Aran en la XIII legislatura. Al consistori era responsable de les regidories de manteniment, mobilitat, via pública, serveis, obres i urbanisme, recursos naturals i municipi, hisenda i patrimoni. També havia sigut vicepresident del Consell Comarcal del Pallars Jussà entre el 2019 i el 2021, així com president de la Federació comarcal d'ERC al Pallars Jussà. De formació, Flores era enginyer tècnic industrial mecànic i havia cursat un postgrau en riscos laborals. Era soci d'Òmnium Cultural i de la Plataforma per la Llengua.

A banda d'Aragonès i Vergés, han plorat la seva mort persones com la presidenta suspesa del Parlament, Laura Borràs, que ha traslladat el seu condol a la família i els companys del seu grup parlamentari. En la mateixa línia s'ha expressat el president del PP a Catalunya, Alejandro Fernández, que ha lamentat "profundament" el seu traspàs. A les mostres de condol s'hi ha sumat la líder dels comuns, Jéssica Albiach.