L'alcalde del Brull (Osona), Ferran Teixidó, ha mort aquest diumenge mentre treballava amb el tractor en una finca agrícola de la seva propietat. Segons han confirmat els Mossos d'Esquadra, dues bales de palla li haurien caigut a sobre i els serveis d'emergència ja no haurien pogut actuar. A més de ser l'alcalde del Brull des de l'any 2007, Ferran Teixidó també presidia la Mancomunitat la Plana, uns ens supramunicipal que aglutina una desena llarga de municipis del sud d'Osona.

Ferran Teixidó era alcalde del Brull des del 2007, i anteriorment ja havia estat vinculat a l'Ajuntament com a regidor i primer tinent d'alcalde. La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ja ha donat el seu condol a la família de Teixidó a través d'una piulada a Twitter. "Lamento molt la mort sobtada i accidental de l’alcalde del Brull, Ferran Teixidó. El meu condol més sentit per a tota la família i amics. DEP", ha piulat.

TuitLauraBorras

El mateix ha fet el vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró. "M'acabo d'assabentar de la tràgica mort d'en Ferran Teixidó i Turner, alcalde del municipi del Brull des del 2007. El meu més sincer condol a la seva família i amics i a tots els veïns/es del Brull. Descansa en pau company", ha piulat a Twitter.

El diputat del grup parlamentari dels Socialistes i Units per Avançar al Parlament de Catalunya, Ramon Espadaler, també ha lamentat la mort de Ferran Teixidó. Mitjançant Twitter, s'ha mostrat molt colpit i ha donat el seu còndol a la família. "Colpit per la mort de Ferran Teixidó, alcalde del Brull, en un accident de tractor. El meu condol a la família i amics. Descansi en pau", ha publicat a Twitter.

La consellera de Presidència, Laura Vilagrà, s'ha sumat a la resta de càrrecs del Govern en la mostra de suport a la família de Teixidó. "Lamento la mort de l’alcalde de l'Ajuntament del Brull, Ferran Teixidó, el meu més sincer condol a la seva família, amistats i veïnes i veïns del Brull", ha piulat a Twitter.

El director de l'Agència de Residus de Catalunya, Isaac Peraire, ha lamentat via Twitter la notícia de la mort de Teixidó. "Ferran Teixidó, defensor de la pagesia, del món rural, del servei públic, dels pobles petits, de sumar esforços i mancomunar serveis. Mor d’accident laboral treballant la terra. Se’n va un defensor de la terra. Abraçada gent del Brull, de la Mancomunitat de la Plana, família, companys, amics…", ha piulat.

Més enllà dels càrrecs públics i els representants polítics, també han lamentat la mort de Ferran Teixidó des de diverses institucions del país. És el cas de la Diputació de Barcelona, la Delegació Territorial del Govern a la Catalunya Central, la Secretaria de Governs Locals. Al condol també s'hi ha afegit l'Associació de Municipis per la Independència.