La mestra i política catalana Núria Gispert Feliu ha mort aquest dimecres als 84 anys. Gispert va ser una activista veïnal, compromesa amb la justícia social, exregidora de Barcelona, militant del PSUC primer i del PSC fins al dia de la seva mort.

"No l’oblidarem mai!”, ha escrit el primer secretari del PSC Miquel Iceta a Twitter. Diplomada en Magisteri, va estar vinculada a l'escoltisme i a moviments de militància cristiana, així com a entitats veïnals, cíviques, educatives i esportives. Al consistori barceloní hi va participar com a representant electa del 1979 al 1995, amb una activitat enfocada a l'àmbit dels serveis socials.

També va estar vinculada a l'Església participant al Concili Provincial Tarraconense del 1995 i dirigint Càritas Diocesana de Barcelona del 1998 als 2004. Del 2002 al 2004 també va ser directora de Càritas Espanyola. Gispert ha estat sempre vinculada a altres entitats de caire social com la Fundació Trinijove, la Fundació Pere Tarrés, la Fundació Internacional Olof Palme o la Fundació Vicenciana.

L'any 2002 va ser reconeguda amb la Creu Sant Jordi de la Generalitat i el 2013 el Parlament li va atorgar la Medalla d'Honor de la cambra catalana.