El parc natural del Montseny ha quedat saturat avui de vehicles, fonamentalment procedents de Barcelona i rodalia, que hi han decidit anar a passar la jornada. Els dos aparcaments de Santa Fe han quedat plens, i també s'han vist cotxes aparcats en una llarga filera a les voreres de la carretera.

EuropaPress Montseny saturat

L'increment de persones ja es va detectar pel 12 d'octubre, però ha pujat encara més després del tancament de bars i restaurants, en el primer cap de setmana que s'ha aplicat aquesta mesura. Per això la Diputació de Barcelona, que gestiona el parc, ha adoptat més mesures, com ampliar el nombre de vigilants. També han tancat les àrees de lleure, i han augmentat el nombre d'informadors al parc, alhora que s'ha reforçat la senyalització per evitar vehicles mal aparcats.

També ha ampliat la freqüència de pas del Bus Parc i ha iniciat una campanya de sensibilització: "Parcs naturals sí, però amb civisme", és el lema.

Els agents rurals s'han fet ressò de l'estesa de vehicles que han anat a passar el dia al Montseny, i també s'han activat.

"Aquest cap de setmana hem realitzat un dispositiu especial en zones massificades del Montseny. Recorda que s'ha demanat limitar al màxim la mobilitat. Si vols gaudir dels parcs naturals, fes-ho respectant la normativa i estaciona només en els llocs permesos!", ha indicat.