L’exministre d’Hisenda Cristóbal Montoro i l’expresidenta del PP a Catalunya Alícia Sánchez Camacho han explicat versions divergents respecte als aldarulls viscuts a Vilanova i la Geltrú el maig del 2014 després d’un acte electoral del Partit Popular.

Durant la tercera sessió del judici sobre els fets de fa quatre anys, Montoro ha rebaixat la gravetat dels incidents, assegurant que va “témer” per la integritat dels agents de seguretat que van baixar del vehicle per dissoldre els manifestants i ha dit diverses vegades que “hi va haver moments violents però no es van produir danys greus ni irreparables”.

En canvi, Sánchez Camacho ha relatat que va sentir “pànic” i sensació de “perill real” quan va veure el comportament dels manifestants, assegurant que els concentrats “no defensaven res, sinó que només volien actuar violentament”, i ha afegit que pretenien “bolcar” el cotxe on viatjaven ella i Montoro. Al seu torn, l’exministre també ha afirmat que els aldarulls “s’haurien d’haver evitat amb més prevenció” per part de la policia.