La diputada per Tarragona Mònica Sales de la Cruz serà la nova portaveu del grup parlamentari de Junts per Catalunya. Sales assumirà el càrrec en substitució de Gemma Geis, que va ser nomenada consellera de Recerca i Universitats del Govern la setmana passada. Així doncs, Sales farà tàndem amb el president del grup parlamentari, Albert Batet.

Nascuda a Tortosa el 1983, encara que actualment viu a Jesús, Sales és diputada des del 2018. És llicenciada en filologia catalana, té un màster en estudis superiors de llengua, literatura i cultura catalanes i és doctora en filologia catalana. En la seva fitxa del Parlament es recull que és professora associada de la URV al Campus de les Terres de l'Ebre i forma part de nombroses iniciatives acadèmiques per la preservació de la llengua i cultura catalanes.

A escala política, ha estat membre de Convergència Democràtica de Catalunya i del PDeCAT, sent presidenta del partir a les Terres de l'Ebre fins a l'agost de l'any passat. Va ser aleshores quan es va donar de baixa per afiliar-se a Junts per Catalunya. A més, també és regidora de Jesús, on viu, una entitat descentralitzada de Tortosa, i va anar com a segona a les llistes de Junts per Tarragona, per sota d'Albert Batet i davant d’Eusebi Campdepadrós.

Canadell, Rius, Dalmases i Freixas, portaveus adjunts

Al grup parlamentari de Junts per Catalunya s'han produït altres nomenaments. El diputat i expresident de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, serà portaveu adjunt, informa Europa Press. Canadell va ser el segon a les llistes de la formació a Barcelona, que va encapçalar l'ara presidenta del Parlament Laura Borràs, després d'erigir-se com el candidat amb més vots a la segona ronda de primàries que va celebrar el partit de Carles Puigdemont i Jordi Sànchez.

No serà l'únic adjunt, però. Els diputats Josep Rius, Francesc de Dalmases i Glòria Freixa assumiran també la posició de portaveus adjunts de Junts per Catalunya. Segons el resultat electoral de Junts, amb 32 diputats, li correspon la designació de fins a vuit portaveus: el portaveu principal, dos portaveus adjunts i cinc més amb un paper més secundari.

 

 

Imatge principal, Mònica Sales al Parlament / Roberto Lázaro