Juan Carlos Monedero ha anunciat aquest dimecres la seva sortida de Canal Red, el mitjà de comunicació de Pablo Iglesias, posant fi a la seva participació en el programa "En la frontera". El cofundador de Podemos ha compartit la notícia a través del seu compte de X, antic Twitter, revelant els motius darrere de la seva sortida i destacant la necessitat de "continuar lluitant per un món més digne". En un elaborat text que ha publicat a X, Monedero ha expressat que la direcció de Canal Red busca "reforçar la seva línia ideològica", i considera que el seu enfocament "molesta". "Ningú pot negar el setge a Podemos i és evident la voluntat de Canal Red de tancar files davant el cèrcol. No crec que sigui el més eficaç, però ho entenc", resa la publicació.

"El camp de la lluita és vast, segueixo convençut de la unitat -sense ingenuïtats- i ens trobarem, com els rebels, en algun dels camins. Els enemics estan en altres llocs. (...) Avui, i més enllà de desacords, vull donar-li prioritat a l'amistat amb algú a qui conec des dels seus temps d'estudiant, a qui admiro i a qui vull. L'amistat, com l'amabilitat i la generositat, tenen aquestes coses. Que tinguem sort, que cantava Lluís Llach. Li desitjo a Pablo i al Canal Red, amb el qual he col·laborat amb tot el que era a la meva mà des de molt abans que arrenqués, el millor dels vents", afirma Monedero, que destaca la seva amistat amb Pablo Iglesias.

Més enllà de les reflexions al voltant de la direcció ha pres Canal Red, el fundador de Podemos també ha volgut destacar la importància de "la bondat" i "la generositat", un element essencial segons el seu parer. "Sempre he pensat que la màxima expressió de la intel·ligència és la bondat i m'han produït llàstima els qui confonen la generositat amb la feblesa o la falta de llums. La baralla per un món més decent ha d'estar marcada, precisament, per la generositat. Els que hem lluitat, a més d'Europa a Amèrica Llatina, ho tenim clar", ha escrit.

Amb un historial a "En la frontera" des de 2017, Monedero s'ha mostrat agraït per l'experiència i el suport rebut. Ha anticipat "temps durs a tot el planeta" i també ha fet una crida a "continuar remant sense por i amb memòria". Finalment, Monedero ha agraït el seu suport als subscriptors i seguidors de Canal Red, i ha promès seguir "amb compromís en els reptes que s'apropen".