El diari Le Monde, el rotatiu de referència de la política a França, ha reconegut que la monarquia espanyola "tremola", després de les revelacions de Tribune de Genève sobre els 100 milions de dòlars que el rei Joan Carles I tenia a Suïssa.

El rotatiu recorda que l'aparició d'aquesta informació ha dividit els socis del govern espanyol, i que mentre Unidas Podemos reclama una comissió d'investigació al costat dels independentistes catalans, el PSOE la veta i surt en defensa de Joan Carles I. "Les revelacions sobre la fortuna secreta de l'antic monarca espanyol, alimentada amb capital de l'Aràbia Saudita, ha causat des de llavors un gran renou al sud dels Pirineus", apunta.

Le Monde 2

Enmig d'aquesta polèmica, indica, la Justícia espanyola ha demanat detalls a Suïssa sobre el compte bancari de Joan Carles, i recorda que el monarca " va perdre la immunitat total el 2014 quan va abdicar a favor del seu fill Felip VI".

Segons Le Monde, en l'epicentre del cas hi ha Corinna, que va aixecar les sospites de la fiscalia suïssa. "En el centre d'aquest escàndol financer que fa tremolar la Casa Reial hi ha l'amant del vell rei emèrit de 82 anys: Corinna Larsen, més coneguda pel nom del seu exmarit -un príncep alemany- Corinna zu Sayn-Wittgenstein. 26 anys més jove que el seu amant, aquesta empresària alemanya nascuda a Dinamarca va rebre una "donació" de 64 milions de dòlars el 2012 en un compte de les Bahames, cosa que va encendre l'alarma del fiscal suís Yves Bertossa", ha descrit.