La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha volgut expressar la confiança "plena" de l'Executiu de Pedro Sánchez en la justícia de cara al judici dels líders independentistes empresonats, de qui ha dit que compten amb "totes les garanties".

Pel que fa a la vaga de fam de Jordi Sànchez i Jordi Turull, Calvo ha instat a respectar la "decisió personal" dels presos, malgrat que ha cridat a recordar que "tots som iguals davant la llei".

En la mateixa línia s'ha pronunciat el ministre de Foment, José Luis Ábalos. "Els presos tindran un judici just perquè Espanya té un sistema judicial garantista", ha assegurat el polític del PSOE, que aquest dissabte s'ha reunit amb el també socialista i alcalde de Badalona, Álex Pastor.

Fonts del govern espanyol ja havien reaccionat a l’anunci de la vaga de fam per part dels presos assegurant que els dirigents independentistes “compten amb la protecció i les garanties que els ofereix l’Estat de Dret”. “Com tots els ciutadans sotmesos a la Llei i protegits per les lleis, en el nostre Estat de Dret els dirigents independentistes tindran un judici just”, havien afegit.