El govern espanyol ha assenyalat aquest dimarts que Isabel Díaz Ayuso hauria de comparèixer en la comissió d’investigació que tracta els fraus durant la pandèmia del coronavirus, després que la Fiscalia hagi denunciat la seva parella per presumpte frau. Així s’ha expressat Pilar Alegría, portaveu de l’executiu presidit per Pedro Sánchez, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, en la qual ha demanat a la presidenta de la Comunitat de Madrid “més transparència i menys fruita”. “És fonamental”, ha dit la també ministra d’Educació, que la lideressa madrilenya passi comptes en la comissió d’investigació que el PSOE pretén crear al Congrés pel cas Koldo.

Fonts del govern espanyol, de fet, donen més importància al cas d’Isabel Díaz Ayuso que al de Begoña Gómez, la parella de Pedro Sánchez, mentre asseguren que les informacions que apareixen per atacar el president del govern espanyol són “bulos”. De fet, Pilar Alegría ha assenyalat durant la roda de premsa que les informacions aparegudes aquest dimarts són “molt greus”. És per això que ha assenyalat que és “urgent” que la presidenta de la Comunitat de Madrid doni explicacions sobre les informacions.

Tot plegat, la notícia d’aquest dimarts neix d'un informe de l'Agència Tributària que recull les conclusions de dos anys d'investigació als comptes de González. Particularment, Hisenda va detectar anomalies a les declaracions presentades el 2021 i el 2022. En total, la Fiscalia i l'Agència Tributària apunten que González hauria defraudat més de 350.000 euros entre 2020 i 2021 a través d'un seguit de factures falses i societats pantalla, segons informa elDiario.es.

L'informe de l'Agència Tributària atribueix a Alberto González Amador dos delictes de frau fiscal en l'impost de Societats per 155.000 euros el 2020 i 195.951,41 euros més l'exercici següent. També se li atribueix un delicte de falsedat documental per haver presentat factures falses, amb el suposat objectiu de rebaixar els beneficis extraordinaris de les seves societats. En total, les seves companyies van presentar 15 factures falses per despeses fictícies que sumen 1,7 milions d'euros, detalla el digital.

El primer a fer llenya amb aquest tema ha estat el líder dels socialistes a Madrid, Juan Lobato, que ha avisat la lideressa madrilenya que “no val la doble moral”, després que el PP hagi insistit en les darreres setmanes a apuntar fins al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per l’esclat del cas Koldo, l’exassessor del socialista José Luis Ábalos. “Abans de demanar responsabilitats, demano explicacions”, ha asseverat en la seva primera reacció a les informacions publicades aquest dimarts. Així, li ha demanat esclarir si la compra d’un pis d’un milió d’euros es va efectuar amb aquests diners presumptament defraudats, i si Ayuso “sabia alguna cosa o no” sobre el comportament de la seva parella.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!