La portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, ha assegurat aquest dissabte que no hi ha "nervis" a l'Executiu sobre la celebració divendres que ve del Consell de Ministres a Barcelona, que espera que es desenvolupi en un marc de "normalitat".

Abans de participar en una de les ponències de la Escuela de Gobierno organitzada pel PSOE de Castella i Lleó a Salamanca, Celaá ha declarat als mitjans de comunicació que en l'Executiu estan "treballant perquè tot sigui normal, per aportar la més gran normalitat i serenitat" a la trobada.

"No tenim nervis", ha contestat en ser preguntada per si existien, atesa la situació a Catalunya i la incertesa creada al voltant d'una possible trobada entre el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el de la Generalitat, Quim Torra. Per a la portaveu, les relacions entre les dues administracions "s'estan establint de manera natural" i amb el propòsit d'assolir una "normalització".

De fet, aquest divendres el Govern va obrir la porta a negociar amb la Moncloa els "termes i continguts" d'una reunió entre els dos governs. Ho va fer a través d'una carta firmada pel vicepresident del Govern, Pere Aragonès, i en resposta a la que aquest divendres li havia enviat la seva homòloga espanyola, Carmen Calvo, i on li proposava una reunió entre Sánchez i Torra, coincidint amb la celebració del Consell.