El govern de coalició comença des de la primera setmana combatent les propostes de l’extrema dreta. En el Consell de Ministres extraordinari d’aquest divendres, l’executiu ha acordat remetre un requeriment al govern de Múrcia perquè iniciï la “retirada” del polèmic pin parental. Si no, ha advertit, recorreran a la via administrativa, i si cal a la penal, “qualsevol intenció del PP, Vox o Cs de vulnerar els drets dels menors a rebre una educació integral”. La portaveu María Jesús Montero ha insistit: “Davant qualsevol actuació que vulneri els drets dels nens o els convenis internacionals respondrem amb contundència”.

El polèmic pin parental ha estat una de les condicions de Vox al govern autonòmic de Múrcia per aprovar els pressupostos. Es tracta d’una facultat perquè els pares puguin autoritzar que els seus fills no assisteixin a “qualsevol matèria, xerrada, taller o activitat que afecti qüestions morals controvertides o sobre la sexualitat que puguin resultar intrusius per a la consciència i la intimitat dels nostres fills”, en paraules de l’extrema dreta. Els pares haurien de ser informats prèviament i haurien de donar una “autorització expressa”.

La ministra d’Educació, Isabel Celaá, ha recordat que “no són activitats voluntàries, sinó complementàries”, i que aquesta mesura del govern de Múrcia “vulnera drets fonamentals i a més excedeix amb molt les seves pròpies competències”. Per la seva part, la ministra d’Igualtat ha defensat que “els fills i filles de pares masclistes o homòfobs també tenen dret a ser educats en llibertat”.