La Mesa del Parlament ha admès a tràmit aquest dimarts la petició de Ciutadans de celebrar una moció de censura al president Quim Torra. El ple, segons indica el reglament, s'ha de fer al cap de cinc dies hàbils de la seva admissió, el que apuntaria a dilluns. Malgrat això, fonts de Parlament han assegurat que no es descarten altres dates, inclòs el cap de setmana, tot i que per fer-ho s'hauria d'habilitar dissabte.

Diversos grups de la cambra han demanat durant la reunió de la Junta de Portaveus que no fos durant el cap de setmana, tot i que Ciutadans reclama que sigui el més aviat possible i, per tant, preferirien que fos divendres el debat i dissabte la votació, o tot dissabte. La potestat de convocar el ple, però, és del president Roger Torrent, que encara no s'ha pronunciat.

Sigui com sigui, la moció de censura neix morta, ja que no té els suports per tirar-la endavant. La CUP, necessària perquè prosperi, ha anunciat que no hi donarà suport. De fet, Ciutadans, que ha iniciat converses amb PSC i PP, té de moment només el suport dels populars. Tot i això, la seva celebració marcarà el tret de sortida de la precampanya de les eleccions generals del 10 de novembre a Catalunya. 

Si la moció de censura arriba al ple, es convertirà en la quarta que es debat a l'hemicicle després de les de 1982 i 2001 contra Jordi Pujol i la de 2005 contra Pasqual Maragall. L'any 2017 l'aleshores líder de Cs a Catalunya Inés Arrimadas també va anunciar que presentaria una moció de censura contra Carles Puigdemont, tot i que mai la va arribar a registrar.