La consellera de Presidència, Meritxell Budó, ha acusat Ciutadans de fer mal ús de la moció de censura i un ús "interessat i fraudulent" del Parlament per buscar rèdits electorals. "Senyors de Ciutadans, això no és un bar, no és un plató de TV, no és un pavelló per a fer actes de campanya. Això és el Parlament de Catalunya", ha ventat Budó a Ciutadans en resposta a la presentació de la moció per part del portaveu de la formació, Carlos Carrizosa.

Budó ha protagonitzat una intervenció "intencionadament breu", per desqualificar tant la iniciativa que avui defensa Cs al Parlament com l'estratègia política de la formació. "Només els interessa el conflicte i l'espectacle. De fet, per això va néixer el seu partit per dividir i crear el conflicte on no n'hi havia, per trencar la convivència", ha denunciat.

Des de la tribuna de convidats segueix el ple el líder de la formació, Albert Rivera, amb la número dos, Inés Arrimadas, que no han amagat els comentaris i somriures irònics davant la intervenció de la consellera. Unes files més enrere, la número u del PP a les eleccions generals, Cayetana Álvarez de Toledo.

La responsable de Presidència ha atribuït la presentació de la moció pocs dies abans de començar la campanya electoral del 10-N, i sabent que no compta amb prou suport per prosperar, a les dificultats que les enquestes pronostiquen a Cs, i l'ha descrit com “un acte electoral d’un partit en seu parlamentària i no a un debat serè, respectuós i democràtic, que hauria de caracteritzar un debat com aquest”.

“Estan fent un ús interessat i fraudulent de la institució i, de passada, també dels recursos públics que ha calgut dedicar a la celebració d’aquest ple extraordinari”, ha reblat.

La consellera ha carregat contra la candidata, Lorena Roldán, i ha recordat que va ser reprovada per majoria absoluta del Parlament en el marc del debat de política general. 

“L’autèntic suflé que es comença a desinflar és el seu. I per això ja actuen a la desesperada de la manera més esperpèntica. Comencen a ser una caricatura de vostès mateixos”, ha conclòs.