Un cop superada amb èxit la Diada, s'acosta una nova cita: l'1, 2 i 3 d'octubre, i l'Assemblea Nacional Catalana ja ho té tot preparat per activar les bases independentistes. L'aposta d'enguany? Seguir el cicle de mobilitzacions que es va iniciar l'11 de setembre sota el mateix lema: "Lluitem i guanyem la independència". 

Els objectius 

Segons ha explicat la mateixa entitat, hi ha diversos objectius polítics a assolir: primerament, "reivindicar el referèndum del Primer d’Octubre com una victòria col·lectiva contra l’estat espanyol". "Reconèixer el paper dels Països Catalans, i en particular de la Catalunya Nord, que va permetre l’adquisició i repartiment de les urnes", continuen. Finalment, "homenatjar les persones represaliades per l’1-O i per totes les mobilitzacions posteriors".

Tant els horaris com les localitzacions dels actes previstos per als primers dies d'octubre del 2021 ja s'han fet públics i queden de la següent manera: 

 

ANC PREVISIÓN OCTUBRE ACTOS

Divendres 1 d'octubre

En la commemoració d'una data que va quedar marcada per la celebració del referèndum d'autodeterminació ara fa gairebé quatre anys, els esdeveniments es dividiran en diferents fases.

A primera hora de la tarda, es farà un acte polític a Illa (Rosselló, a la Catalunya Nord). Segons s'assenyala al portal web de l'ANC, se celebrarà "un acte polític per reivindicar el paper d'aquest territori en la compra, emmagatzematge i distribució de les urnes del referèndum".

Un cop hagi finalitzat l’acte polític, "una columna de vehicles, encapçalada per un vehicle amb urnes de l’1-O, anirà fins a Figueres". En aquest municipi, a la plaça Catalunya, tindrà lloc un concert per concloure la jornada que comptarà amb Ginestà i Xavi Sarrià. Fes clic aquí per comprar l'entrada.

Però no totes les urnes es quedaran en aquest punt, sinó que arribaran a diferents punts arreu del territori, on s'organitzaran actes polítics. Els punts estaran directament vinculats amb el referèndum, "llocs on hi va haver atacs rellevants o on es van poder prevenir els atacs de l’estat espanyol amb imaginació i creativitat", indica la pàgina web. 

 

mapa anc 1o

Mapa dels Països Catalans compartit per l'ANC per il·lustrar les previsions de l'1-O. 

Dissabte 2 d'octubre

L'endemà, es duran a terme tres marxes simultànies per "reivindicar l’1 d’Octubre i la independència". D'aquestes, una es produirà de forma íntegra a Catalunya: anirà des del pavelló de Sant Julià de Ramis ―a les 8 del matí― a Aiguaviva, on es farà un acte polític, passant pel centre de Girona. Enllaç per inscriure-s'hi.

L'organització ha volgut subratllar que posen a disposició dels participants busos per tornar a Sant Julià de Ramis o Girona un cop hagi acabat l’acte, tot i que, matisen, caldrà inscriure-s'hi prèviament. A més, per a aquelles persones que hagin anat al concert de Figueres, també ofereixen la possibilitat de dormir al pavelló i un esmorzar l’endemà. 

Les altres dues marxes començaran en altres territoris dels Països Catalans. Una d'elles començarà a les 14 h, a la plaça Parroquial de Vinaròs i passarà per Alcanar fins a arribar a la Ràpita. A la plaça 1 d’Octubre es farà un acte polític que començarà a les 21 h. Enllaç per a inscriure-s'hi.

L'ANC posarà busos llançadora de les 11 h a les 13 h que portaran els participants de la Ràpita a Vinaròs per tal de poder iniciar la marxa.

Finalment, la tercera marxa, a Ponent, sortirà a les 6 h de la Parada de l’Àngel i anirà fins a Lleida passant per Alcarràs a les 8 h (aproximadament). L'acte polític se celebrarà a l’Escola Oficial d’Idiomes de Lleida a les 14 h. 

 

països catalans anc 2o

 

Mapa dels Països Catalans compartit per l'ANC per il·lustrar les previsions del 2-O. 

Diumenge 3 d'octubre

Finalment, al matí tindrà lloc a la ciutat de Barcelona un acte polític "amb l’objectiu que es retrobin totes les organitzacions que van fer possible el 3 d’octubre en el marc de la Plataforma 3 d’Octubre".

 

Imatge principal: Manifestació per l'aniversari del referèndum de l'1-O / Sergi Alcàzar