L'epidemiòleg Oriol Mitjà ha reclamat que les persones contagiades per la Covid-19 no puguin anar presencialment als col·legis electorals a votar en les eleccions del pròxim 14 de febrer. "Crec que cal assegurar que els ciutadans amb infecció activa per Covid-19 no van al col·legi electoral i buscar alternatives per garantir el seu dret de sufragi", ha dit.

L'epidemiòleg ha preguntat també als seus seguidors si és possible "interposar un recurs" al protocol que preveu gestionar tots els temes relacionats amb la pandèmia durant el procés electoral.

Mitjà ha recordat, a més, que el protocol "recomana, però no obliga" als contagiats per coronavirus a votar en la franja horària de 19h a 20h. També ha criticat que el "protocol de la subdirecció general de processos electorals té el vistiplau de la taula de partits i el Procicat".

L'epidemiòleg ha volgut contrastar això amb el que va passar a les eleccions gallegues i basques: "La Junta Electoral va ratificar que els ciutadans amb infecció activa per Covid-19 'no podran acudir al col.legi electoral, però si els contactes estrets'. Pels Covid-19 cal mesures alternatives per garantir el dret de sufragi".

Altres objeccions

En una entrevista a TV3, l'epidemiòleg va denunciar que s"'estan posant en risc els membres de les meses electorals", que rebran els votants confinats per coronavirus entre les 19h i les 20h. "Una persona contagiosa ha de fer un aïllament i això està protegit per una llei que hauria de ser superior al dret de participació", va defensar assegurant que les franges horàries recomanades no són recomanables. Permetre votar les persones confinades per ser positives en Covid-19 o per haver estat contacte amb un cas no s'ha fet en altres eleccions, com les de Portugal o al País Basc, va apuntar.