Els presidents de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i d'Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, han demanat "més serenor que mai, més coratge que mai", en paraules de Cuixart, i "unitat, civisme i confiança en nosaltres mateixos", com ha dit Jordi Sànchez. Els dos havien enregistrat dos missatges de vídeo en previsió que l'Audiència Nacional els empresonés, com ha passat aquest dilluns.

Sànchez diu que les respostes "en aquesta mobilització permanent, que ens ha de portar a la proclamació de la república, les fem sempre amb la mateixa actitud que ens ha fet tan forts, d'unitat, de civisme, de confiança en nosaltres mateixos. No podran doblegar-nos si ens mantenim forts. Jo ho estic. Sé que és una decisió que pot indignar molta gent. A mi també. Però la llibertat o és sencera o no és. L'Audiència Nacional ha decidit privar-nos de llibertat, però l'1 d'octubre vam decidir obrir les portes a la llibertat. I la guanyarem!".

Cuixart diu que "malgrat els temps que vivim, on ja intuíem, i avui en tenim una mostra més, que la repressió de l'Estat no tindria límits, en intentar aturar aquesta onada democràtica que estem vivint a Catalunya, us vull dir que és més important que mai que estem serens i conscients de la transcendència del moment històric que estem vivint (...). Si cal, tornarem a treballar des de la clandestinitat, i amb el profund convenciment de les nostres arrels pacífiques i democràtiques que sempre ens han caracteritzat com a entitat. Ens han dit moltes vegades que no podríem votar i ho hem fet (...). Per tant ara ens diran que no podem crear aquest nou estat. Us demano sisplau que encara que els líders o els representants d'alguna de les entitats del sobiranisme estem privats de llibertat, seguiu treballant de manera organitzada. I, sobretot, no perdem mai l'esperança".