El president Carles Puigdemont ha penjat a Instagram a les 3 de la tarda, 24 hores abans del començament del ple d'investidura, una imatge del passeig de Picasso, just el carrer que porta a l'entrada per accedir amb cotxe al parc de la Ciutadella i al Parlament. La imatge va acompanyada del text: "Pel país. Per les llibertats. Per les nostres institucions. Per la democràcia. Per la dignitat. Pel futur. Per tu".

L'enigmàtic missatge ha disparat la incertesa que envolta el ple d'investidura. El president del Parlament, Roger Torrent, manté a aquesta hora la convocatòria, malgrat que el Tribunal Constitucional ha prohibit la investidura de Puigdemont llevat que Puigdemont, exiliat a Brussel·les, comparegui en persona i amb un permís del jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena.

Aquesta publicació arriba un dia en què els controls de la policia espanyola s'han intensificat en diversos punts de la frontera catalana amb França per evitar que Puigdemont entri a Catalunya per assistir al ple de demà. Aquest mateix matí, la policia ha estat aturant cotxes i revisant-ne els maleters a la Jonquera en el marc del dispositiu de reforç pel possible retorn del president. La setmana passada, diversos agents de la Policia Nacional també van estar revisant les clavegueres del Parlament i del parc de la Ciutadella. 

El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ja va deixar clar en una entrevista que es blindarien les fronteres i es reforçarien els controls per evitar que Puigdemont pogués entrar a Catalunya encara que fos dins el "maleter d'un cotxe". El dispositiu de Zoido ja s'ha posat en marxa però, per ara, no han trobat ni rastre del president.

Paral·lelament, des de les xarxes socials, molts usuaris s'han sumat a alimentar la incògnita sobre on es troba el president. Desenes i desenes de 'pistes', més o menys explícites, han inundat Twitter, creant encara més interrogants.

Mentrestant, el ple continua convocat per aquest dimarts a les tres de la tarda envoltat d'incerteses, ja que els partits independentistes asseguren que no faran marxa enrere i el president de la cambra, Roger Torrent, no s'ha manifestat després de rebre la comunicació del TC.