Miquel Buch ha passat comptes ara amb Gabriel Rufián, després de gairebé cinc anys. "No sé quina quantitat de begudes o psicotròpics s'havia pres", ha respost aquest dilluns l'exconseller d'Interior en una entrevista al Cafè d'Idees d'RTVE. A quins fets fa referència aquesta frase? Doncs a la suposada primera i sorprenent trobada entre els dos... a una discoteca.

A finals del 2018, el diputat d'ERC al Congrés va especular a la ràdio quina podria haver estat la primera vegada que es van conèixer. No va ser al Parlament, sinó a la famosa discoteca Titus de Badalona — on ell sortia quan era jove. Així, Rufián va explicar que gairebé mai el deixaven entrar al local i que Buch va ser porter d'aquesta discoteca als anys 90. Llavors, dos més dos són quatre: "No em va deixar entrar, segur, alguna nit. Té certa lògica". Potser per portar esportives, potser per no portar camisa... "Perquè no li donava la gana", en definitiva.

Cinc anys després d'aquesta història, l'exconseller encara no ha oblidat aquesta acusació i ha passat comptes amb el diputat republicà: "He de fer un apunt. És un tema que no n'he parlat mai. M'ofereix la possibilitat de parlar-ne, doncs jo li parlaré". "No sé quina quantitat de begudes o psicotròpics s'havia pres, perquè m'havia vist... però és que no havia treballat mai allà jo. Havia treballat en un altre lloc", ha aclarit Buch — que sí que havia treballat de porter a la discoteca Titus, però a la del Masnou (Maresme) i no pas a la de Badalona. En definitiva, que la història de Rufián va ser un malentès.

D'altra banda, ha dedicat unes paraules a Laura Borràs — a qui ha desmentit sobre la investigació dels Mossos pel cas ILC. També ha parlat sobre el president Quim Torra, al qual ha acusat de tenir "certa incomprensió" amb la feina del Departament d'Interior. "La relació no va ser de les millors que recordo políticament", ha reconegut Buch. Això és així fins al punt que va presentar-li tres dimissions, tot i que Torra no n'hi va acceptar cap: "El suport no el vaig deixar de tenir fins que no em va cessar". Sobre les diferències amb les actuacions dels Mossos contra els independentistes durant les protestes postsentència, s'ha limitat a dir que els polítics prenen decisions i que "els dispositius els gestiona un responsable policial".