Més de quatre anys després dels fets, Miquel Buch ha negat aquest dilluns haver informat a Laura Borràs sobre la seva investigació pel fraccionament de contractes com a directora de la Institució de les Lletres Catalanes quan ell era conseller de l'Interior i ella titular de Cultura el novembre de 2018.  "Laura Borràs em va preguntar si era certa aquesta filtració i vaig dir-li que no en podíem saber res", ha resumit l'exconseller al programa Cafè d'Idees de La 2 i RNE4. Així, Buch ha assegurat que la presidenta suspesa del Parlament no va dir la veritat quan va assegurar que ell li havia dit que no estava sent investigada per presumptes irregularitats "És molt greu. Tinc testimonis", ha insistit. 

Cal recordar que el novembre de 2018, Borràs va oferir tres versions diferents dels fets en un mateix matí. A SER Catalunya va dir: "Ahir estava al Palau de la Generalitat, al costat del conseller, braç a braç, i li vaig dir que es deia que m'estaven investigant. 'Espera, que ho miro', em va dir ell. 'No hi ha res, però hi ha secret de sumari, així que no sé res', em va dir". A RAC 1 assegurava que Buch li havia explicat que era una qüestió judicial, mentre que a Catalunya Ràdio va negar que el titular d'Interior li hagués donat informació. Aquestes diferents versions d'un mateix fet van molestar molt al conseller de l'Interior, que ara, quatre anys després, encara censura. "Va dir coses que no eren certes i hi ha testimonis", ha resumit aquest dilluns en una entrevista que coincideix amb el tercer aniversari la declaració de l'estat de l'arma pel coronavirus. 

Els efectes de les paraules de Borràs sobre la confiança dels Mossos

Segons Buch, aquestes paraules de Borràs, no li van anar gens bé a ell com a conseller, perquè van provocar una pèrdua de confiança per part dels cossos policials: "Si un polític volgués penetrar en investigacions policials, es perd la confiança en el responsable polític". Segons Buch, Laura Borràs li va preguntar per si era cert que l'estaven investigant, tal com s'havia filtrat, i ell li va respondre: "Mira, he preguntat si és cert i m'han dit que és una investigació judicial i que, per tant, és hermètica".  Així, Buch ha insistit que les paraules de Borràs no eren certes: "Ella després se'n va anar a la ràdio i va explicar el que va voler. La mala passada me la va fer ella a mi", ha lamentat l'exconseller. Anant més enllà, ha assegurat que aquest conflicte derivat de les declaracions de la seva llavors companya de Govern a les ràdios va ser un dels pitjors moments que va passar a la conselleria de l'Interior. 

A banda d'aquest conflicte amb Laura Borràs, el conseller també ha fet referència al judici per malversació i prevaricació al qual s'ha d'enfrontar a finals de juny. La Fiscalia demana per ell 6 anys de presó i 27 d'inhabilitació per haver creat un càrrec de confiança com a assessor a Lluís Escolà, un exescorta del president Carles Puigdemont. Aquest mosso també està acusat i demanen per ell 4 anys de presó, acusat de prevaricació i malversació de fons públics. Buch, amb tot, ha assegurat que no té por i ha insistit que el tornaria a contractar com a assessor, ja que considera que era important que en el pas d'alcalde a conseller de l'Interior comptés amb persones que en sabien més dels temes que havia de tractar. "M'interessava una visió policial i Lluís Escolà m'ho oferia", ha resumit