Es realitzarà un minut de silenci sense parlaments per homenatjar a les víctimes dels atemptats del 17 agost del 2017, on participaran el president de la Generalitat, Quim Torra, l'alcaldessa Ada Colau, el president del Parlament, Roger Torrent i la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera.

Tot plegat començarà dissabte a les 10h a La Rambla de Barcelona, just on es va detenir la furgoneta del terrorista, en un acte que l'Ajuntament ha promogut d'acord amb la Unitat d'Atenció i Valoració d'Afectats pel Terrorisme (UAVAT) i que s'ha fet extensiu a les famílies i víctimes. L'homenatge es recordarà a les víctimes amb 'El Cant dels Ocells' i estarà obert a qui vulgui participar, inclosos representants d'institucions. Pel que fa al diumenge el president Torra realitzarà una ofrena floral al Passeig Marítim de Cambrils.

Després de l'acte del dissabte a Barcelona, segons explica Europa Press, Quim Torra mantindrà una reunió discreta amb els familiars de les víctimes en el Palau de la Generalitat. Així mateix, durant aquests dies, el president també preveu visitar al que va ser conseller d'Interior durant els atemptats, Joaquim Forn, empresonat a la presó de Lledoners.