Madrid ha acollit aquest dissabte una nova manifestació en suport a Palestina, que ha reclamat el final de la guerra a Gaza i ha comptat amb la presència de sis ministres del govern espanyol. Així, la vicepresidenta de l'executiu, Yolanda Díaz, la titular de Sanitat, Mónica García; el de Cultura, Ernest Urtasun; el de Drets Socials, Pablo Bustinduy; i la de Joventut i Infància, Sira Rego, tots cinc membres de Sumar, han assistit a la protesta, igual que el ministre de Transports, Óscar Puente, sent el primer del PSOE que se suma a una mostra de suport a Palestina i en contra d'Israel des de l'escalada de violència a Gaza el passat 7 d'octubre. 

Prop de 15.000 persones han caminat pel centre de la capital espanyola sota el lema 'Llibertat per a Palestina, no a la impunitat, fi a la massacre', en una marxa convocada per una trentena d'organitzacions polítiques, sindicals i ciutadanes, entre les quals han figurat Sumar, Esquerra Unida, UGT i Comissions Obreres. Més enllà dels ministres, també hi han assistit el secretari general del grup parlamentari de Sumar al Congrés, Txema Guijarro, i el portaveu adjunt i diputat d'Esquerra Unida, Enrique Santiago, entre d'altres. 

El PSOE figurava a la convocatòria com a "organització participant" i en nom seu s'hi han desplaçat les secretàries de Política Internacional i Cooperació al Desenvolupament, Hana Jalloul, i la d'Educació i Formació Professional, Luz Martínez Seijo, així com la presidenta del partit a Madrid i secretària segona de la Mesa del Congrés, Isaura Leal. A més, s'hi ha unit el ministre de Transports, que ha deixat clar que hi ha anat també com a membre de l'executiu per exigir un alto el foc que doni lloc a un procés de diàleg, defensant el reconeixement de l'Estat palestí.

Puente ha aprofitat l'ocasió per respondre a la secretària general de Podemos, Ione Belarra, després que acusés el PSOE de desplegar "una operació de maquillatge" amb la seva presència a la marxa i denunciés que l'Estat espanyol continua venent armes a Israel. Una informació que el titular de Transports ha desmentit: "Des d'octubre Espanya no ven munició ni armes a Israel", ha afirmat durant la manifestació d'aquest dissabte.

El ministre de Transports, a la marxa a favor de Palestina / EFE
El ministre de Transports, a la marxa a favor de Palestina / EFE

Per la seva part, Yolanda Díaz s'ha compromès a continuar treballant des del govern espanyol perquè no es vengui cap arma a Israel. "És imprescindible acabar amb la barbàrie a Gaza. Clamem per l'alto immediat el foc ja. Ho fem amb la força que tenim, exigim a la comunitat internacional que faci més i també instem que des del Govern d'Espanya ens comprometem més", ha assegurat.

Cinc ministres de Sumar participen a la manifestació a favor de Palestina a Madrid / EFE
Cinc ministres de Sumar participen a la manifestació a favor de Palestina a Madrid / EFE
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!